سوناتا سدان جدید و معروفی از شرکت خودروسازی هیوندای است که وارد بازار خودرو کشور شده است. ما در این مقاله قصد داریم به بررسی تیپ های مختلف سوناتا و مقایسه ی آن با رقبای هم رده و هم کلاس این خودرو مانند هوندا آکورد و... بپردازیم:
سوناتا در ابتدای دهه 80 با شروع واردات خودرو ها به داخل کشور به بازار ایران راه یافت. این خودرو به عنوان یک سدان لوکس خانوادگی در بازار این تلقی میشد و خریداران این خودرو می توانستند با خرید این خودرو از سطح جدیدی از امکانات و آپشن ها در یک خودروی سدان استفاده نمایند. این خودرو در بازار ایران به محبوبیتی دست پیدا کرد که در سالهای اخیر توانست لقب پرفروش ترین سدان بازار خودرو های وارداتی را از آن خود کند. اما متاسفانه به دلیل سطح درآمد مردم و همچنین قوانین حاکم بر جامعه تمامی مردم توان خرید مدل های روز خودرو های موجود در سطح دنیا مانند سوناتا را ندارند.
در همین مورد بخوانید: فروش اقساطی خودروهای خارجی
شرکت خودروسازی هیوندای کره در سال 1947 و درست در زمانی که اوج بحران اقتصادی مربوط به جنگ جهانی دوم شکل گرفته بود تاسیس شد و فعالیت خود را آغاز کرد اما امروزه پیشرفت این برند معتبر خودروسازی به جایی رسیده که از بسیار از همتاهای اروپای خود نظیر آئودی، نیسان و پورشه ارزش تجاری بیشتری دارد. دپارتمان خودروسازی هیوندای در سال 1967 شروع به فعالیت کرد و امروزه با قرار گرفتن در رنکینگ سی و نهم در دنیا در فهرست مهم ترین برندهای دنیا قرار دارد و توانسته ارزشی تقریبا معادل ارزش برند فورد در کشور آمریکا کسب نماید.
در حالی که فورد که چیزی در حدود 115 سال قدمت دارد یکی پرآوازه ترین و قدیمی ترین شرکت ها و برند های خودروسازی مطرح دنیا به حساب می آید. با توجه به این مطالب این مسئله کاملا طبیعی است که در تمام کلاس های خودرو های لوکس و نیمه لوکس محصولی از برند هیوندای در سطح جهانی حضور داشته باشد.
سوناتا در نسل نخست خود با توجه به اصول استفاده شده در پلتفرم خودروی میتسوبیشی ساترن در سال 1985 تولید و عرضه شد. این خودرو در نسل سوم و درست در زمانی که واردات خودرو در دهه 70 آزاد بود به تعدای بسیار محدودی روانه بازار خودروی کشور عزیزمان شد. همچنین این خودرو در کشور کره در بین سال های 1993 تا 1998 تولید و روانه بازار خودروی این کشور میشد. در زمانی که صنعت کشور کره و خصوصا صنعت خودروسازی این کشور رنگ و بوی جهانی به خود گرفت نسل پنجم سوناتا در سال 2044 به بازار های جهانی تزریق شد.
سوناتا برای صنعت خودرو هیوندای موفقیت بسیار بزرگی تلقی میشود و علاوه بر اینکه با پلت فرم اپتیما یکسن بود اما توانست موفقیتی بهتری نسبت به این خودرو کسب نماید. نسل پنجم سوناتا با یک موتور 2400 سی سی در بازار خودروی ایران حضور داشت و تا سال 2009 در کارخانه های شرکت هیوندای که در کشور های کره، آمریکا، چین، هندوستان، ترکیه، مصر، تایلند و سودان فعال بودند تولید شد.
سوناتا با به وجود آمدن نسل ششم خود در بین سال های 2010 تا 2014 توانست جایزه خود را در بازار جهانی محکم نماید. سوناتا نسل ششم در بازار خودرو ایران با نام YF شناخته میشود و همچنین پلتفرم این خودرو با خودروهایی نظیر هیوندای I40 و کیا اپتیما یکان میباشد. جدیدترین نسل از سوناتا که امروز در بازار جهانی قرار دارد نسل هفتم این خودرو میباشد که هم اکنون با کد LF نام گذاری شده است. همچنین این خودرو در سال 2018 با کی فیس لیفت بسیار کامل رو به روش د به گونه ای که به گفته بسیاری از صاحب نظران این فیس لیفت در حد یک نسخه جدید میتوان از آن یاد کرد.
خوشبختانه خودروی سوناتا LF فیس لیفت 2018 با موتور و پلاگین هیبرید وارد بازار خودروی ایران میشود. طابق روال همیشه خرید خودرو ها لوکس کره ای فقط توسط قشر خاصی از جامعه میسر می باشد اما نسخه های با پیشرانه هیبریدی برای جلوگیری از آلودگی هر چه بیشتر هوا و همچنین صرفه جویی در مصرف سوخت بسیار مفید میباشد.
طراحی خارجی سوناتا
سوناتا 2018 به خاطر به همراه داشتن چراغ ها و همچنین جلو پنجره ای به روز و مدرن کاملا تحویل را حس میکند این محصول کاملا مناسب قشر جوان جامعه نیز میباشد و این نکته حائز اهمیت است که این مدل هیچ شباهتی با رقبای هم رده خورد ندارد و با دیسیپلینی کاملا مستقل در بازار یکه تازی میکند.
حاشیه چراغ ها و کاپت بوسیله ی یک وار فلزی براق تزیین شده و تا فریم پنجره ها خودرو ادامه دارد. داخل کاسه چراغ از دو عدد چراغ از نوع هالوژن استفاده شده است که وظیفه این دو چراغ تامین نور پایین و نور بالا خودرو میباشد. اما با نوار پیچیدهای از LED روشنایی روز و چراغ راهنمای نارنجی در گوشه، شلوغ و چشمگیر به نظر میرسد. در مورد مدل 2018 این خودرو باید گفت که علاوه بر خطوط طراحی شده بر روی کاپوت این خودرو جلو پنجره ی جدید به کار رفته در این نیز نسبت به مدل قبلی این خودرو زوایای تیز تری دارد و تشکیل یه شش ضلعی می دهد که نقش بسزایی در اسپرت و خشن نشان دادن خودرو دارد.
بی شک دارا بودن یک شپر حجیم تر مهمترین تفاوت این نسخه از سوناتا با نسل پیش از خود میباشد. جایگاه قرار گیری مه شکن ها در طرفین سپر با توجه به حالت زاویه دار بودن آنها یک حالت خشن و آواره ای به خودرو می دهد که تشنه ی این است که راننده پای خودروی را بر روی پدال گاز بفشارد.
این بخش از خودرو از چراغ های ال ای دی استفاده شده است که در مقایسه به رقبای ه سطح خود یک امتیاز و برتری محسوب میشود. در نمای جلو این خودرو به سختی میتوان یک قطعه پلاستیکی پیدا کرد و تمام اجزای سپر از بالا تا پایین فلزی کار شده است. با هدف زیباسازی بیشتر، نوار باریکی از فلز نقرهای رنگ در پیرامون جلوپنجره و حاشیهی پایین سپر استفاده شده است که نشان از وسواس و دقت سازنده در ارائهی محصولی جذاب و چشمگیر دارد.
وقتی از نمای جانبی به سوناتا مینگریم در می بینم که طراحان این خودروساز امکانات و ویژگی هایوکس این خودرو کاسته و خواسته اند حس اسپورت بودن را در این خودرو تداعی کنند. کاپوت عقب سوناتا عملکردی مانند کاپوت عقب یک سدان دارد زیرا کاپوت عقب همراه با شیشه عقب بالا نمی رود و دارای عملکردی مستقل می باشد.
رینگ های سوناتا دارای طرح و سایز های متفاوت می باشند که به شرح زیر می باشد:
طرح ها:
- استاندارد
- لیمیتد
- اسپرت
- هیبرید
- سایز ۱۶
- سایز ۱۷
- سایز ۱۸
سایز ها:
در همه مدل های سوناتا، پنجره های و زیر رکاب ها همراه با فریم فلزی، آینه بغل با رنگ مشکی و همراه با چراغ راهنما، وجود دارد. خطوط حجم دهنده این خودرو که دارای تعداد زیادی نمی باشند و فقط ۲ خط حجم دهنده بر روی این خودرو قرار دارد که این خطوط از لبه چراغ عقب شروع می شوند و تا گلگیر جلو و زیر رکاب ادامه دارند.
پشت سوناتا دارای طراحی نسبتا ساده ای می باشد و بسیار زیاد به خودروی کیا اپتیما شبیه می باشد. در مدل 2400 سی سی سوناتا، از اگزوز دوگانه بهره نمی برد و فقط دارای یک خروجی می باشد و از جنس فلز براق می باشد، ولی در طراحی نسخه اسپورت از 2 خروجی اگزوز استفاده شده است. بی شک چیزی که طراحی قسمت عقب این خودرو را جذاب و زیبا و جوان پسند کرده است حجمی می باشد که طراحان این خودرو به سپر عقب و کاپوت بخش عقب بخشیده اند که دارای لبه شبیه به اسپویلر در پایان درپوش صندوق عقب می باشد.
قرار گیری لوگوی کمپانی هیوندای و نام خودرو یعنی SONATA بسیار با سایر اجزای خودرو هماهنگ می باشد. محل جای گیری چراغ های قرمز که وظیفه هشدار دهی را بر عهده دارند بسیار هوشمندانه و خلاقانه می باشد. مکانی قرار گیری دکمه فشاری باز کننده صندوق عقب بسیار هوشمندانه طراحی شده است و در میان لوگوی هیوندای قرار دارد و این نشان دهنده خلاقیت طراحان این خودرو می باشد.
در همین مورد بخوانید: چطور و از کجا خودرو اقساطی بخریم؟
در طراحی خارجی سوناتا مدل 2018 به هیچ وجه نمی توان ایرادی یافت. این خودرو از یک فیس لیفت عالی تر می باشد و اصلا می توان گفت سوناتا یک خودروی مدرن می باشد. بر اساس گفته های مسئولین هیوندای سوناتا به این دلیل ساخته شده است که بتواند با تویوتا کمری رقابت کند. می توان گفت که نسخه جدید تویوتا کمری نسبت به نسخه های پیشین دارای ظاهر اسپرت تری می باشد اما علاقه مندان بیشتر به طراحی تهاجمی و اسپرت سوناتای مدل 2018 جذب می شوند؛ ابعاد سوناتا به شرح زیر می باشد:
- طول: 4855 میلی متر
- عرض: 1865 میلی متر
- ارتفاع تا سقف: 1075 میلی متر
- فاصله محور ها: 2805 میلی متر
بررسی فضای درونی و کابین سوناتا
پس از اینکه وارد کابین خودرو شوید هیچ گونه حس متفاوتی نسبت به نسخه های پیشین این خودرو به شما داده نمی شود. تعداد کلید ها و نمایشگر ها که در میان داشبورد قرار دارد بسیار زیاد می باشد و حتی این موضوع برای کلید های روی فرمان هم وجود دارد و این می تواند یک امتیاز منفی برای طراحی داخلی محسوب شود.
داشبورد و تودری های سوناتا وسایلی از جنس پلاستیک دارد که به چوب شبیه می باشند؛ ولی دارای ترکیب بسیار خوبی با سایر وسایل دارند. تعداد زیادی از کلید ها که به شکل فشاری یا گردان می باشند و وظیفه دارند که امکانات رفاهی را کنترل کنند از جنس فلز و مواد عالی تولید شده اند. بخش های زیادی از داشبورد از جنس پلاستیک می باشند، ولی از کیفیت بالایی برخوردار هستند و تا حدودی دارای عملکرد نرم می باشند. درها و ستونها از همین جنس تولید شده اند. بخش دسته دنده از جنس پلاستیک پیانویی و شفاف ساخته شده است.
تمامی نسخه های سوناتا دارای نمایشگر 8 اینچی با قابی از جنس فلز می باشند. این قسمت دارای هیچگونه کلید فیزیکی نمی باشد و دارای کمی فرورفتگی می باشد. نکته عجیبی که در طراحی درونی سوناتا 2018 وجود دارد این می باشد که مجرای خروجی تهویه مطبوع در دو طرف دارای تقارن نمی باشد که یک امتیاز منفی می باشد اما در سوناتا 2017 این تقارن وجود داشت و شکل بهتری را ارائه می کرد. در بخش پایین نمایشگر وجود دارد که وظیفه کنترل ناوبری، سیستم سرگرمیها، تغییر میزان صدا و موج رادیو را برعهده دارند. نزدیک دسته دنده نمایشگر و دکمههای تهویه مطبوع و امکانات سرمایشی و گرمایشی وجود دارد که این مکان قرار گیری راحتی و دسترسی بسیار خوبی را به راننده می بخشد.
بر روی فرمان تعداد زیادی کلید وجود دارد که وظیفه مدیریت سیستم سرگرمی، پاسخ به تماس تلفنی و استفاده از کروز کنترل را بر عهده دارد. در همه نسخه های سوناتا، فرمان دارای مدل استخوانی می باشد و طراحان با استفاده از ترکیب بسیار جذاب از فلزی به رنگ نقره ای در قسمت پایین و استفاده از پوشش چرم که بر روی آن خط دوخت وجود دارد، فرمان این خودرو را جذاب کرده اند. در نسخه های آپشنال و اسپورت که دارای موتور توربوشارژ می باشند دارای فرمانی به شکل D می باشند.
در پنل روبروی راننده نمایشگر TFT که به سایز 4.2 اینچ می باشد و کامپیوتر سفری قرار دارد؛ عقربه های سنتی دور موتور و سرعت سنج نسخه 2018 نسبت به نسخه 2017 تغییراتی داشته اند به این دلیل که بتوانند سوختی که در باک باقی مانده و میزان حرارت موتور را هم نشان بدهند. در کل می توان گفت که سوناتا 2018 دارای پنل پشت فرمان ساده ای می باشد با دارا بودن فریم پلاستیکی و نمی تواند انتظارات رانندهای که این خودرو را انتخاب کرده است، تامین کند.
فضاسازی که طراحان برای این خودرو طراحی کرده اند بسیار قابل قبول می باشد. فضای مناسبی برای زانوها و سر تا سقف برای سرنشینانی که قد بلند هستند، در نظر گرفته شده است. اما اگر فردی که قد 185 سانتی متر دارد در ردیف دوم بنشیند نمی تواند راحت باشد. چند جالیوانی در کنار دسته دنده و داخل استراحتگاه بازو که در بین صندلیهای عقب وجود دارد، قرار دارد. در پنجره عمودی سوناتا یک پرده مخفی عمودی وجود دارد که می توانید به راحتی آن را بالا بکشید.
صندوق عقب مدل 2018 سوناتا دارای 460 لیتر فضا می باشد که البته در نسخه هیبریدی این خودرو به دلیل اینکه باتری ها در صندوق عقب قرار دارد، فضای صندوق عقب کمی کوچک تر می باشد.
بررسی موتور و قوای فنی سوناتا
در مجموع سوناتا با 5 نوع موتور ارائه می شود که 3 نوع بنزینی و یک نوع هیبریدی و یک نوع پلاگین هیبریدی می باشد. تمامی نسخه های سوناتا دارای حجم موتوری کمتر از 2500 سی سی میباشد اما برای وارد شدن به ایران دارای ممنوعیتی نمی باشند و به راحتی می توانند به ایران وارد شوند.
خودروی هیوندای سوناتا 2018 دارای موتور 4 سیلندر 2400 سی سی که از سیستم GDI (تزریق مستقیم سوخت) بهره می برد، می باشد. قدرت سوناتا که دارای گیربکس 6 سرعته می باشد، دارای 185 اسب بخار در دور موتور 6000 دور در دقیقه و 241 نیوتن متر در دور موتور 4000 در دقیقه می باشد. بیشترین سرعت سوناتا با موتور 2400 سی سی 210 کیلومتر در ساعت می باشد، و سوناتا با این موتور می تواند صفر تا صد کیلومتر بر ساعت را در زمان 8 ثانیه پر کند.
سوناتا هنگام رانندگی در جاده های برون شهری و جاده های درون شهری در هر 100 کیلومتر بین 6.7 الی 9.5 لیتر مصرف سوخت دارد. سوناتا در برخی از بازار های جهانی دارای موتور 2400 سی سی MPI می باشد که دارای 170 اسب بخار قدرت می باشد و به دلیل دارا بودن این نوع موتور کم مصرف تر از نسخه GDI می باشد.
یک نسخه از سوناتا که با موتور 2000 لیتری مجهز به توربو شارژ که دارای اینترکولر می باشد قدرتمند ترین نسخه از سوناتا مدل 2018 می باشد که در بازار جهانی عرضه می شود این موتور دارای 245 اسب بخار قدرت و 264 نیوتن متر قدرت می باشد. به دلیل اینکه بیشترین تولید قدرت در 1350 دور در دقیقه می باشد سوناتا می تواند صفر تا 100 کیلومتر بر ساعت در زمان 6.8 ثانیه پر کند و حداکثر سرعت این مدل از سوناتا 240 کیلومتر بر ساعت می باشد. این مدل از سوناتا به طور میانگین در هر ۱۰۰ کیلومتر 10.5 لیتر مصرف سوخت دارد.
در سال 2008 کمپانی هیوندای تصمیم به ساخت سوناتای هیبریدی گرفت و از سال 2008 سوناتای هیبریدی ساخته می شود. نسخه 2018 سوناتا هیبریدی دارای موتور 2000 سی سی و دارای 193 اسب بخار قدرت و 190 نیوتون متر قدرت می باشد که در بازار های جهانی قابل خرید می باشد. سوناتا هیبریدی می تواند صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در زمان 9.5 ثانیه پر کنید. مصرف سوخت این خودرو به طور میانگین 4.7 لیتر در هر 100 کیلومتر می باشد. حداکثر سرعت این خودرو 190 کیلومتر بر ساعت می باشد.
سوناتا پلاگین هیبرید، بیشترین قیمت را در میان سایر نسخه های خودروی سوناتا دارد. موتور برقی سوناتا دارای جریان متناوب 67 اسب بخار و همراه با موتور بنزینی 2000 سی سی و 154 اسب بخار قدرت، در کل 202 اسب بخار قدرت و 150 نیوتن متر قدرت را دارا می باشد. سوناتا پلاگین هیبرید می تواند سفر تا ۱۰۰ کیلومتر در زمان ۷.۷ ثانیه پر کند.
حداکثر سرعت این خودرو 200 کیلومتر بر ساعت می باشد. سوناتا پلاگین هیبرید دارای باتری های 9.8 کیلووات ساعت می باشد که که با کمک این باتری ها و کامل بودن شارژ و پر بودن باک بنزین 55 لیتری، مسافتی در حدود 900 کیلومتر رانندگی کرد، البته بدون استفاده از بنزین می توان تا ۴۳ کیلومتر را با استفاده از موتور برقی رانندگی کرد.
معرفی و بررسی آپشن ها و تجهیزات رفاهی سوناتا
سوناتا مدل 2018 در تیپ های مختلفی عرضه می شود که این تیپ ها به شرح زیر می باشد:
- تیپ SE
- تیپ SEL
- تیپ لیمیتد
- تیپ اسپرت
- تیپ اسپرت 2.0 T
- تیپ لیمیتد 2.0T
ارزان ترین تیپ سوناتا، تیپ SE می باشد که آپشن های این خودرو به شرح زیر می باشد:
- روشنایی روز
- چراغهای خاموش و روشن خودکار
- ورود بدون کلید
- استارت دکمهای
- فرمان تلسکوپی
- صندلیهای جمعشوندهی عقب
- نمایشگر لمسی ۷ اینچ میان داشبورد
- نمایشگر ۳.۵ اینچ تکرنگ پشت فرمان
- ناوبری ماهوارهای
- سیستم صوتی ۶ بلندگو با درگاه USB و AUX
- امکان ارتباط تلفنی از طریق بلوتوث
- سیستم هماهنگ با اپل کارپلی و اندروید اتو
نسخه SEL به اضافه آپشن هایی که ذکر شده است آپشن های دیگری را هم دارا می باشد:
- گرمکن صندلی های جلو
- پوشش چرم صندلی ها و تودری
- ۳ سال اشتراک سیستم ارتباط اینترنتی خودرو موسوم به بلولینک (Blue Link)
- شارژر USB در عقب
- ناوبری ماهواره ای
- گرمکن آینه بغل
- نمایشگر ۴.۲ اینچ پشت فرمان
- سیستم صوتی قدرتمندتر
آپشن های نسخه سوناتا لیمیتد علاوه بر آپشن های ذکر شده دارای آپشن های دیگری می باشد که از جمله موارد زیر می باشد:
- چراغ های LED جلو مجهز به سیستم فناوری گردش پویا (Dynamic Bending Lights) که هنگام چرخش فرمان یا نزدیک شدن به خودرو های روبرو شدت و زاویه نور را تغییر می دهد.
- صندلیهای برقی در جلو
- طرح چوب داشبورد
- حافظه ی تنظیمات صندلی و آینه ها
- سانروف
- ترمز دستی برقی (دکمه ای)
- تهویه مطبوع دوگانه
- سیستم صوتی با کیفیت ۴۰۰ وات از برند اینفینیتی (infinity)
- نمایشگر لمسی ۸ اینچ
- گرمکن داخل فرمان
- شارژر بیسیم
- کروز کنترل هوشمند با قابلیت افزایش و کاهش خودکار سرعت
- ناوبری Here HD مجهز به دریافت اطلاعات ترافیک و نرم افزار سفر
تست تصادف و بررسی آپشن های ایمنی
این سدان کره ای یعنی سوناتا به دلیل اینکه بتواند علاقه مندان تویوتا کمری را به خود جذب کند به بنیاد ایمنی و بیمه ی بزرگراه های آمریکا (IIHS) واگذار شده است تا بتواند مردم این کشور را که همیشه خودرو های تویوتا را خریداری میکنند به خود جذب کند و فروش خود را افزایش دهد. در سال ۲۰۱۶ خودروی سوناتا توانست از موسسه IIHS برترین امتیاز یعنی +Top Safety Pick را دریافت کند و از نظر ایمنی ماشین قدرتمند محسوب شود.
طبق امتیازاتی که کارشناسان موسسه IIHS به خودروی سوناتا داده اند، در همه تست هایی برخورد از روبرو، از کنار، از طرف سقف و ایمنی سر، سوناتا دارای امتیاز خوب (Good) می باشد. نسخه سوناتا که فول آپشن می باشد و از فناوری های ترمز اضطراری بهره می برد، این مدل دارای امتیاز بسیار عالی (Superior) می باشد.
آپشن ها و تجهیزات ایمنی سوناتا به شرح زیر می باشد:
- دارای ترمز ضد قفل (ABS)
- همراه ترمز کمکی (BA)
- تقسیم هوشمند نیروی ترمز (EBD)
- مدیریت تعادل (VSM)
- کنترل لغزش (TCS)
- هشدار نقطهی کور و تعویض لاین
- سنسور پارک عقب و ترافیک
- ترمز خودکار با قابلیت تشخیص عابر پیاده
- هدایت هوشمند بین خطوط
- حفظ خودرو در شیب
- سنسورهای پیرامون بدنه
- تماس خودکار با پلیس یا فوریتهای پزشکی به هنگام حادثه
مشتریان گرامی قادر خواهند بود با مراجعه به وب سایت مبین خودرو، از انواع خودروها، قیمت روز و همچنین شرایط فروش اقساطی ایران خودرو اطلاع پیدا کنند. در صورت لزوم در تماس با کارشناسان مجموعه ما راهنمایی های لازم را در رابطه با فروش اقساطی تمامی خودروهای ایران خودرو کسب نمایند.