بررسی کامل خودرو سراتو آپشنال

5 / 10
از 2 کاربر
بازگشت به لیست مقالات » | چهارشنبه 20 اسفند 1399 در ساعت 47 : 13 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

سراتو خودرویی است که توسط شرکت خودروساز کیا تولید و عرضه می شود و جدیدترین مدل این خودرو در نسل سوم آن در بازار جهانی ارائه می شود. اما در بازار ایران مدل قبلی این خودرو توسط شرکت خودرو سازی سایپا ارائه می شود. ما در این مقاله قصد داریم تا به بررسی کامل سراتو سایپا و همچنین مقایسه این خودرو با دیگر رقبای موجود در سگمنت مشابه بپردازیم.

خودرو سازی و صنعت خودروسازی در کشور کره همزمان با کشور ما ایران استارت خورد اما صنعت خودرو در این کشور با سرعت بسیار بالاتری نسبت به ایران به جلو پیش رفت و در راس این پیشرفت دو شرکت معتبر هیوندای و کیا جلوه نمایی می کنند. و هم اکنون کار به جای رسیده که محصولاتی که خط تولیدشان در کره قدیمی شده و یا به طور کامل متوقف شده و از رده خارج شده است در ایران مونتاژ می شوند تا چرخ صنعت خودروسازی که در ایران بسیار پر تقاضا می باشد با کاستی و تلفات جانبی بسیار زیادی به حیات خود ادامه دهد.

در همین مورد بخوانید: فروش اقساطی خودرو های داخلی

تاریخچه شرکت کیا و خودرو سراتو

شرکت خودروسازی ملی کره با نام رسمی کیا موتورز از سال 1944 چیزی حدود 72 سال پیش تاسیس و فعالیت خود را آغاز کرد. البته در حال حاضر شرکت کیا کاملا از دولت و نهاد های دولتی مستقر شده و به صورت کاملا خصوصی اداره می شود و با توجه به اینکه که 45 درصد از سهام این شرکت خوش آوازه متعلق به همتای خود یعنی شرکت هیوندای است به نوعی زیر مجموعه این برند معتبر جهانی می باشد.

نام شرکت کیا و حروف به کار رفته در آن هیچ ارتباطی به نام کشور کره ندارد و مخفف کلماتی که معنی آن برآمده از شرق می باشد است. گفتنی است این شرکت با تولید و عرضه 3.5 میلیون خودرو در هر سال بعد از برند معتبر هیوندای دومین خودروساز معتبر در کشور کره می باشد

 سراتو

خودرو مورد بحث یعنی سراتو به عنوان یکی از 10 خودرو  پرفروش شرکت کیا می باشد. نسل نخست از این خودرو در سال 2003 تولید و روانه بازار شد که البته این خودرو در بازار ایران نیز حضور داشت و تولید و عرضه آن تا سال 2009 در تیپ های و انواع مختلف ادامه داشت.

موفقیت بزرگ برای این خودرو در نسل دوم اتفاق افتاد که با نام فورته در میان کشورهای مانند آمریکا فروخته شد. در اصل نسل اول کیا فورته و نسل دوم سراتو کاملا با هم برابر و مشابه هستند و همین طور نسل دوم فورته و نسل سوم کیا سراتو هم کاملا برابر بوده و از سال 2013 تا کنون توسط شرکت خودروسازی کیا تولید و عرضه می گردد. این خودرو فقط با شکل و فرم هاچ بک در میان کشور های اروپایی عرضه  شده و نام آن سید Ceed)) می باشد. گفتنی است که نسخه ی جدید پلتفرم خودروهایی مانند النترا و هیوندای I30  با مدل های مختلف سراتو کاملا برابر و مشابه هستند.

از حدود 1 سال پیش شرکت خودرو سازی سایپا نسل دوم خودرو سراتو را در ایران مونتاز و روانه بازار کرد که در آن مانده تنها پیشرانه استفاده شده برای این خودرو 1600 سی سی حجم داشت. اما بعد از گذشت مدتی پیشرانه 2 لیتری نیز برای این خودرو توسط سایپا ارائه شد  هم اکنون خودرو سراتو آپشنال با موتور دو لیتری و امکانات رفاهی نسبتا کامل در بازار ایران فروخته می شود. سراتو توسط کورت کال که یک طراح آلمانی است در سال 2006 و همچنین تحت نظارت پیتر شرایر معروف و نامی، مورد توجه مسئولین شرکت خودروسازی کیا قرار گرفت و تیپی جدید به نام کیا کوپ نیز عرضه و روزانه بازار می شد.

هم اکنون مدل کیا کوپ در بازار جهانی دیگر حضور ندارد و تولید آن متوقف شده است. هاچبک کیا سید به صورت انحصاری در بازار اروپا به فروش می رسد و کیا سراتو با بدنه سدان فقط  و فقط در خط تولید شرکت سایپا حضور دارد. گفتنی است که این مدل از سراتو فقط در ایران و چین عرضه می شود. این در حالی است که در کشورهایی نظیر کره، مکزیک، اکوادور، قزاقستان، مالزی و روسیه نسل جدید از این خودرو یعنی کیا سراتو تولید  عرضه می گردد.

طراحی خارجی و بدنه بیرونی سراتو

نمی توان این مسئله را کتمان کرد که خودروسازی کشور کره تا چند دهه گذشته در برابر بسیار از رقبای اروپایی و مطرح جهان حرفی برای گفتن نداشت و کاملا زیر سایه ی شرکت های بزرگ خودروسازی در ژاپن بود و این مسئله باعث می شد تا نسل دوم سراتو که در سال 2008 عرضه شد تا حدودی شباهت هایی به هوندا سیویک مدل 2007 داشته باشد. البت این شباهت و برابری به صورتی بسیار زیرکانه اعمال شده و به چراغ های جلو و فضای جلوپنجره این خودرو مربوط می شود.

 سراتو

در قسمت جلو این خودرو یک حالت نیم دایره ای دیده می شود که تمام لبه های کاپوت کیا سراتو را در بر گرفته است. این مسئله نه تنها باعث شده هماهنگی خوبی بین قطعات مختلفی مانند چراغ ها و جلو پنجره که در این قسمت قرار دارند به وجود بیاد، بلکه باعث مخفی شدن لبه ی کاپوت ماشین نیز شده است. چراغ های این خودرو کاملا حس اسپرتی را به بیننده انتقال می دهند چرا که به صورت مثلثی و باریک طراحی شده اند.  بین سایز چراغ ها و جلو پنجره تناسب خوبی ایجاد شده است و به وسیله خط کم عمقی بدنه زیر چراغ تقویت می شود. در جلو پنجره فضاهای خالی وجود دارد که به وسیله قطعات پلاستیکی و مشبک پوشیده  و مخفی می شود و لوگوی شرکت کیا در مرکز قرار می گیرد.

امروز زبان طراحی محصولات به روز و مدرن شرکت کیا به این صورت که شاهد لبه ی باریک بالا و پایین جلو پنجره از جنس کروم هستیم که این امر از طراحی همین خودرو سراتو نشات گرفته است. طراحی سپر جلو در سراتو به شکل بسیار ساده ای می باشد و خطوط حجم دهنده در این سپر در حداقل خود می باشد . علاوه بر خط زیر چراغ که قبل تر اشاره شد صرفا یک خط تقارن عمودی در مرکز سپهر دیده می شود و حتی در طراحی نزدیک چراغ تا مه شکن نوآوری خاصی دیده نمی شود. در سه قسمت خالی سپر هم مانند جلو پنجره از پلاستیک مشبک سیاه رنگ استفاده شده است. طراحی قسمت جلوی سراتو دارای زیبایی خوبی است که چشم هر بیننده را به خود جلب می کند اما چون خطوط حجم دهنده زیاد در این قسمت به کار نرفته است تا حدودی ساده و قدیمی به نظر می رسد.

 سراتو

طراحی در مورد نمای جانبی کاملا بر عکس نمای جلویی است، دارای ظرافت بسیار خوبی است و با استفاده از شگردهای زیرکانه طراحی به خوبی چشم هر مخاطبی را با خود درگیر می کند. از لبه چراغ تا آینه بغل و ستون   A یک خط جالب و هوشمندانه وجود دارد که نهایتا از زیر پنجره ها عبور می کند. به لطف حجم دهی هوشمندانه طراحی این خودرو در قسمت نزدیکی رکاب حالتی متقارن و نزدیک به ذوزنقه ایجاد شده است. در امتداد جلو چراغ از نزدیکی لبه ی در نیز خطی کم عمق به چشم می خورد که کاملا احساس اسپرت بودن این خودرو را به چشم نمایان می کند.

در مدل سدان این خودرو با این هدف که خودرو کشیده تر شود و بتواند فضای صندوق برای آن در نظر بگیرند ستون C  خودرو پنای مناسبی دارد که البته زیاد هماهنگ با فرم کلی بدنه خودرو و همچنین پنهای کم ستون A نیست. پلاستیکی بودن قاب پنجره ها و انتن استفاده شده در انتهای سقف که از نوع سنتی است و اینه های این خودرو که هیچ گونه خلاقیتی ندارند جزء معدود نکات منفی طراحی خارجی این خودرو است.

از نمای پشت چراغ های اسپرت وجود دارد که با رنگ قرمز به خوبی چشم مخاطب را درگیر می کنند. تقریبا می توان گفت که تمامی لبه درپوش کاپوت و قسمت عقب با نوعی برآمدگی که بسیار شبیه به دیفیوزر است عرضه می شود که تا حدودی می تواند مسئله طول کم بدنه را در آن بخش پوشش دهد. قسمت بیرونی درپوش صندوق عقب هم دارای هیچ گونه خطوط حجم دهنده نیست و جزئیات خاصی ندارد. در عقب فضای مناسبی برای پلاک های پهن مانند پلاک های استفاده شده در ایران وجود دارد و همچنین ضمن اینکه با دستگیره و بدون قفل کلیددار ارائه می گردد. طراحی سپر عقب هم مانند سپر جلوی این خودرو فقط با خطی نیم دایره و متقارن با بدنه طراحی شده است در حالی که با کمترین هزینه حتی از چراغ راهنما و چراغ ترمز که در اکثر خودروها وجود دارد محروم است. قسمت پایان این سپر از پلاستیکی به رنگ سیاه طراحی شده است که جای مناسبی برای اگزوز به وجود آورده است.

از نظر طراحی نمیتوان ایراد خاصی از طراحی خارجی کیا سراتو گفت هر چند در بازار فعلی خرید و فروش خودرو قدیمی و ساده به نظر می رسد. در بحث ابعاد و اندازه کلی خودرو این خودرو دارای 4530 میلیم متر طول و 1775 میلی متر عرض  و 1460 میلی متر ارتفاع از زمین می باشد و همچنین فاصله محور های این خودرو 2650 میلی متر می باشد.

طراحی کابین داخلی کیا سراتو

طراحی کیا سراتو به زمانی برمی گردد که داشتن نمایشگر داشبورد اهمیت زیادی برای خریداران خودرو نداشت و می توان گفت که وجود این آپشن لزومی نداشت. این امر به گونه ای است که امروزه وجود این امر در خودرو های موجود در کلاس متوسط یک امر ضروری و مورد توجه خریداران خودرو می باشد. اما متاسفانه در کشور ما این آپشن فقط در صورت پرداخت هزینه ی اضافی و نسخه خاص بر روی خودرو های تولید و یا مونتاژ داخل عرضه می گردد و سراتو نیز از این امر مستثنی نیست و فقط نسخه آپشنال ان دارای نمایشگر لمسی رنگی 7 اینچ می باشد.

 سراتو

جنس مواد به کار رفته در نسخه وارداتی سراتو کاملا متفاوت از نسخه مونتاژ شده توسط سایپا میباشد. پلاستیک به کار رفته در نسخه مونتاژ داخل کیفیت به مراتب پایین تری نسبت به نسخه وارداتی دارد. نسخه داخلی تریم ان کاملا سیاه و تا حدودی شبیه به خودرو های چینی موجود در بازار کشور می باشد. در درون کابین سراتو تقریبا همه چیز سیاه رنگ است و فقط در سراتو آپشنال می توانیم نوارهای روشن را در قسمت پایین داشبورد و  پوشش داخل درها ببینیم .

فرمان و پنل مربوط به دو موتور و کیلومتر سرعت در سراتو به صورت سیلندری است که از حیث تا حدودی شبیه به مزدا ۳ می باشد. فرمان سراتو دارای طراحی خاصی نیست و حتی با توجه به چرمی بودن فرمان در نسخه آپشنال این خودرو باز هم ساده و قدیمی به نظر می رسد. ولی فرمان نرمی بوده و حس رانندگی لذت بخشی را ارائه می دهد و در هنگام شب به دلیل قرمز بودن نور پس زمینه کیلومتر خودرو حس اسپورت بودن را به راحتی به راننده القا می کند. همچنین بر روی فرمان سراتو کلید های کنترل کروز و سیستم مالی مدیا و برقراری تماس صوتی تعبیه شده اند.

به دلیل جو داشتن داشبوردی ساده و تخت و مستطیل شکل حس نشستن در یک خودرو ساده و قدیمی به سرنشینانی که درون این خودرو بشنید دست می دهد و این مسئله حتی با وجود صفحه نمایشگر ۷ اینچی در نسخه آپشنال سراتو نیز برطرف می شود .

همچنین وقتی به قسمت داشبورد نگاه می کنیم طراحی و گروه بندی خاصی برای چینش دکمه ها در نظر گرفته نشده است. کانال تهویه هوا مطبوع در این خودرو به حالت پرانتزی است و با نمایشگر قدیمی مربوط به ساعت در بالاترین قسمت داشبورد عرض می گردد. با توجه به اینکه طراحی داشبورد سراتو به صورت یک دست مشکی در نظر گرفته شده است و در نسخه های غیر آپشنال وجود پنل مانیتور تک رنگ TFT که نوشته های روی آن به رنگ قرمز است هارمونی مناسبی را به وجود می آورد.

این نکته قابل ذکر است که سراتو برخلاف طراحی خارجی خود که اصلا بزرگ نیست در بحث طراحی داخلی کاملا جادار و بزرگ بوده و کابین جا داری را ارائه می کند. این خودرو به گونه ای طراحی شده که در بحث فضای بالای سر بسیار مناسب بوده و برای افرادی که قد بالای 185 دارن نیز راحت و ایده ال می باشد. اما متاسفانه این مورد در بحث فضای آزاد جلو زانو در سراتو رعایت نشده است و در بخش صندلی عقب پاهای سرنشینانی که قد بندی دارند معمولا به صورت چسبیده به صندلی جلو می باشند.

حال بطور کلی، تشک صندلی ها و همچنین متریال به کار رفته در آنها راضی کننده می باشد و این موضوع در نسخه آپشنال این خودرو که از چرم مصنوعی استفاده شده راحتی را بیشتر در معرض استفاده کننده این خودرو قرار می دهد.فضای در نظر گرفته شده برای صندوق عقب این خودرو 415 لیتر می باشد که برای یک خودرو سدان در کلاس خودرو های متوسط بسیار مناسب می باشد. همچنین در این خودرو صندلی های عقب قابل تا شدن هستند که با این کار میتوان فضای بیشتر برای قرار دادن بار و وسایل اضافی در اختیار استفاده کننده از این خودرو قرار داد.

در همین مورد بخوانید: چطور و از کجا خودرو اقساطی بخریم؟

بررسی عملکرد پیشرانه سراتو سایپا

سراتو در ایران توسط سایپا مونتاژ می شود در زمان عرضه خود یکی از پرشتاب ترین خودرو های سگمنت خود بود که قیمت زیر 20 هزار دلار داشت. سراتو با سه موتور 1600 و 2000 و 2400 در نقاط مختلف دنیا عرضه می شد. که در این این نسخه ها نسخه 2000 سی سی این خودرو بیشتر مورد توجه قرار گرفت. کم قیمت ترین نسخه از سراتو که توسط شرکت سایپا مونتاژ و عرضه می شود دارای موتور 1600 سی سی می باشد که توانایی تولید 126 اسب بخار قدرت و 156 نیوتن متر گشتاور ر در دور موتور 4200  دارد.

سراتو 1600 سی سی در دو مدل دنده ای با گیربکس 6 سرعته و مدل اتوماتیک با گیربکس 4 سرعته عرضه می شود. که معمولا نمونه دنده دستی بوسیله سایپا عرضه و پیش فروش می گردد. صفر تا صد این مدل از سراتو 10.5 الی 11 ثانیه می باشد و نهایتا می تواند به 190 کیلومتر در ثانیه سرعت دست پیدا کند. همچنین مصرف سوخت این خودرو با گیربکس دنده و با توجه به بنزین ایران چیزی حدود 8 لیتر در هر 100 کیلومتر طی شدن مسافت است و همچنین مصرف سوخت این خودرو در سرعت ثابت در اتوبان زیر 7 لیتر در 100 کیلومتر و با سرعت های پایین و در ترافیک شهری حدود 9 لیتر در هر 100 کیلومتر مسافت است.

سراتو

سی سی سراتو توسط سایپا ارائه می شود که سراتو آپشنال معروف است. در این نمونه پیشرانه توانایی تولید 156 اسب بخار قدرت و 195 نیوتن متر گشتاور در دور موتور 4300 را دارد. سراتو آپشنال با گیربکس 6 سرعته اتوماتیک ارائه می شود و صفر تا صد این خودر چیزی حدود 9.5 الی 10 انبه است. سراتو آپشنال برای رسیدن به سرعت 160 کیلومتر در ساعت به 27 ثانیه زمان احتیاج دارد و نهایتا سرعت آن به دلیل محدودیت الکترونیکی در نظر گرفته شده برای این خودرو روی 190 کیلومتر محدود شده است. میانگین مصرف سوخت برای این نمونه از سراتو 8.5 لیتر در 100 کیلومتر و و در بزرگراه این مصرف به 7 لیتر در 100 کیلو متر و در ترافیک شهری ، چیزی در حدود 10 لیتر به ازای هر 100 کیلومتر مسافت میباشد.

سراتو با موتور 2400 سی سی به صورت بسیار محدود در بازار جهانی عرضه شد که البته این نسخه اصلا توسط سایپا در ایران عرضه نشد. این مدل توانایی تولید 171 اسب بخار قدرت و 227 نیوتن متر گشتاور و صفر تا صد آن نیز به 8 ثانیه میرسد.

آپشنها و امکانات اضافی سراتو

همانطور که گفتیم سایپا سراتو را در دو نسخه 1.6 و 2 لیتری در بازار ایران عرضه می کند که نسخه 1.6 با آپشن های محدود و نسخه 2 لیتری با آپشنها و امکانات بیشتر به نام سراتو اپشنال عرضه می گردند. نسخه 2000 سی سی با گیربکس اتوماتیک و دارای آپشن های محدود تر تا چندی پیش توسط سایپا عرضه می شد اما در حال حاضر عرضه آن متوقف شده و فقط سراتو آپشنال توسط این شرکت عرضه می شود . همچنین این شرکت وعده داده که نسخه دنده ای با پیشرانه 1.6 این خودرو را به همراه آپشن ها و امکانات رفاهی بیشتر نیز به بازار خودرو ایران عرضه کند.

نمایشگر لمسی رنگی در نسخه کم اپشن سراتو وجود ندارد اما سیستم پخش سی دی و ورودی AUX و درگاه ارتباطی USB جهت پخش فایل های صورتی با فرمت MP3  و همچنین قابلیت کانکت شدن به تلفن همراه از طریق بلوتوث در اختیار مشتریان گرامی قرار می گیرد. سراتو به راحتی با گوشی های که دارای سیستم عامل اندروید هستند کانکت می شود اما برا وصل نمودن گوشی های با سیستم عامل IOS  به یه تبدیل جهت وصل نمودن سوکت USB  می باشد. سراتو دارای 6 عدد بلندگو می باشد که از این تعداد 4 اسپیکر اصلی و 2 عدد توییتر می باشد. اما در نسخه آپشنال علاوه بر تمامی موارد و امکاناتی که ذکر شد آپشن هایی وجود دارد که فقط مختص این نسخه است که به شرح زیر می باشد:

  • نمایشگر لمسی 7 اینچ
  • دوربین  دنده عقب
  • موقعیت یاب ماهواره ای
  • کروز کنترل
  • سیستم ورود بدون کلید
  • پدال شیفتر پشت فرمان برای تعویض دنده
  • نور پس زمینه قرمز برای پست عقربه ها
  • سانروف
  • تهویه مطبوع اتوماتیک
  • روشنایی اتوماتیک چراغ ها در شب
  • رینگ اسپرت 16 اینچ با لاستیک های سایز 205 

یک سری امکانات و آپشن نیز وجود دارد که در بین تمامی مدل های سراتو یکسان بوده و وجود دارد که شامل ایموبلایزر و گرم کن شیشه عقب و چراغ های مه شکن جلو و عقب می باشد.

این نکته گفتنی است که نسخه های معمولی و غیر آپشنال با رینگ 15 اینچ و لاستیک های سایز 195 عرضه و روانه بازار می شوند.

تست ایمنی سراتو در هنگام تصادف امکانات ایمنی خودرو

سراتو که توسط سایپا عرضه می شود در سال 2010 به عنوان یکی از ایمن ترین خودرو های که در میان سدان های اقتصادی رتبه بندی می شوند قرار می گرفت. سراتو از بنیاد بیمه ایمنی بزرگراه که به IIHS  معروف است 5 ستاره ایمنی کسب کرده و عنوان ایمنی عالی را از آن خود کرده است.

در اینجا توجه شما را به تماشای کلیپی از تست تصادف این خودرو در آمریکا جلب می کنیم که صحنه سخت برخورد از مقابل با نیمه سمت راننده را به نمایش می گذارد.

ستون A این خودرو بسیار مقاومت خوبی از خود نشان می دهد و همچنین ثابت بودن سقف خودرو در تصادف از رو به رو ثابت می کند که با اینکه سراتو تنها دارای دو کیسه هوا است اما این حال نیز می توان روی استحکام بدنه عالی سراتو حساب باز کرد. اما نکته که بسیار ناراحت کننده است این است که متاسفانه حتی در نسخه آپشنال  این خودرو از 6 کیسه هوا در این خودرو استفاده نمی شود که این مسئله توسط خود شرکت سایپا اعلام شده و عنوان شده که از نظر ایمنی تفاوتی میان نسخه های متفاوت سراتو وجود دارد .

از نظر آپشن های ایمنی موجود در این خودرو علاوه بر دو کیسه هوای که برای سرنشینان جلو در نظر گرفته شده است ترمزهای ABS  و همچنین سیستم کمکی ترمز با همان EBD  روی سراتو نصب است، این در حالی است که متاسفانه دیگر سیستم های ضروری ایمنی مانند سیستم کنترل پایداری یا ESP و هشدار دهنده کم بودن فشار باد لاستیک ها یا همان TPMS در میان آپشن های این خودرو حضور ندارند.

سراتو 

کیفیت و تجربه رانندگی با سراتو

هر کس که قصد خرید سراتو سایپا را داشته باشد حق انتخاب از میان 4 مدل از نمونه های سراتو را دارد که همراه با پیشرانه های 1.6 و 2 لیتری به صورت لوآپشن و آپشنال عرضه می شوند. شاید شما از این موضوع سردرگم شود ولی با توجه به اینکه در حال حاضر فقط نسخه آپشنال سراتو عرضه می گردد عملا حق انتخاب زیادی برای خریداران وجود ندارد. اما این مسئله را باید در نظر گرفت که در بازار خودرو های دست دوم میتوان نمونه های 1600 سی سی و 200 سی سی کم اپشن سراتو را پیدا کرد.

اگر فاکتور قیمت را در نظر بگیرم هر دو نسخه 1600 سی سی و 2000 سی سی از خودرو سراتو سایپا عملکرد بسیار خوبی دارند، قدرت 126 اسب بخاری مدل 1600 سی سی به اندازه کافی می باشد و مخصوصا با وجود گیربکس تعویض دنده دستی بسیار فراتر از خودروهای 1800 سی سی ایرانی و چینی عمل می کند. اما خب مدل 2000 سی سی از سراتو که توان تولید 156 اسب بخار قدرت را دارد، بسیار چالاک تر و شتاب بهتری را ارائه می دهد که بسیار بیشتر مورد علاقه قشر جوان جامعه می باشد.

 سراتو

سراتو آپشنال با پدال شیفتر های پشت فرمان لذت رانندگی و تجربه شتابی ناگهانی و عالی را برای سرنشین این خودرو به ارمغان می آورد. اما متاسفانه وجود نداشتن سیستم کنترل پایداری در این خودرو یک ضعف اساسی تلقی میشود که میتوان در هنگام مانور های ناگهانی منجر به واژگون شدن خودرو شود.

یه مسئله باید اینجا ذکر شود و آن اینکه خریداران این خودرو و کسانی که از این خودرو استفاد کرده اند عنوان کرده اند که میان نسخه وارداتی و این نسخه که توسط سایپا ارائه میشود تفاوت کیفیتی بسیار زیادی مشاهده می شود. نمونه هایی که توسط شرکت سایپا تولید می شود نه تنها از متریال با کیفیت پایین تر نسبت نمونه وارداتی استفاده می شود بلکه دارای عایق کاری ضعیف تر و همچنین کنترل نهایی ضعیف تر می باشد. در نمونه های تولید داخل همچنین صدای داخل اتاق پس از گذشت چند ماه بسیار زیاد می شود که اثبات این امر برای استفاده صاحب خودرو از گارانتی خودرو خود بسیار سخت می باشد. ما امیدواریم که در آینده این ایرادات ناشی از عملکرد ضعیف در زمینه مونتاژ خودرو بر طرف شده و خودرویی با کیفیت بهتر در اختیار خریدار ایرانی قرار بگیرد.

در مجموع باید گفت که متاسفانه خودروسازان داخلی تنها در تولید و عرضه محصول با کیفیت و همگام با استاندارد ها و بازار های جهانی عقب هستند بلکه در زمینه مونتاژ یک نمونه از خودرو های وارداتی نیز بسیار ضعیف عمل کردن و حرفی برای گفتن ندارند.

در نهایت اگر بخواهیم نکات مثبت خودرو سراتو را عنوان کنیم میتوانیم بگوییم که سراتو دارای کابین جادار و راحت و با امنیت بوده که برای استفاده روزمره عالی می باشد، هر چند افرادی که قد بلندی دارند فضای کافی برای قرار گرفتن پاهای خود در قسمت صندلی های عقب این خودرو  برایشان وجود ندارد ولی از نظر ارتفاع هیچ مشکلی نداشته و راحت خواهند بود . هر دو نمونه از خودرو سراتو سایپا دارای عملکرد خوبی بوده و مصرف سوخت به نسبت مناسبی دارند، اما سطح امکانات و آپشن ها در این خودرو از نمایشگر و دوربین دنده عقب و سانروف فراتر نخواهد بود.

 سراتو

اما متاسفانه نباید فراموش کنیم که سراتو حتی در نسخه آپشنال خود تنها از 2 کیسه هوا برای سرنشینان خود بهره می برد که در بحث ایمنی خودرو بسیار ضعیف بوده و حتی از بسیار از رقبای چینی خود ضعیف تر می باشد.

قیمت محصول و مقایسه قیمت با رقبای سراتو

طبق آخرین بیانه رسمی سایپا به مورخ مهر 1396 سراتو آپشنال با موتور 2000 سی سی که تنها نسخه از این خودرو است که پیش فروش می شود 104 میلیون قیمت دارد. سراتو 1600 سی سی فعلا توسط سایپا به فروش نمی رسد، اما با توجه به اعلام این شرکت قرار است در عرضه ی عمومی با قیمت 86 میلیون و 400 هزار تومان به فروش برسد.

تمامی مدل های عرضه شده از سراتو توسط شرکت خودروسازی سایپا دارای 5 سال و یا 100 هزار کیلومتر گارانتی شرکتی می باشد.

در رده قیمتی 86 میلون تنها رقبای سراتو خودرو های چینی با موتور ها و البته آپشن های فراوان می باشند که مسئله ای که  قطع به یقین می باشد این است که خودروهای برند های کره ای و ژاپنی ها چند هم که نمونه های قدیمی و مربوط به گذشته باشند باز هم نسبت به خودروهای چینی مانند بسترن B50 و یا جک J5  و یا حتی چری آریزو 5 جذاب تر و ایرانی پسند تر می باشند. اما باید گفت که با توجه به واردات نسخه 2018 خودرو سراتو در ایران و همچنین مونتاژ نمونه داخلی سایپا اصلا نمی توان به فروش بالای سراتو آپشنال با موتور 1600 سی سی امیدوار بود.

مشتریان گرامی قادر خواهند بود با مراجعه به وب سایت مبین خودرو، از انواع خودروها، قیمت روز و همچنین شرایط فروش اقساطی ایران خودرو اطلاع پیدا کنند. در صورت لزوم در تماس با کارشناسان مجموعه ما راهنمایی های لازم را در رابطه با فروش اقساطی تمامی خودروهای ایران خودرو کسب نمایند.

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :