فروش بالای سراتو , از شرکت کیا, شرکت خودروسازی کیا را, در ایران و جهان, به یکی از سردمداران قدرتمند در طراحی و ساخت خودروهای سدان و شاسی بلند تبدیل شده است. اگرچه حضور شرکتهای مطرح ژاپنی را در این زمینه نمیتوان ساده انگاشت, اما از پیشرفت سریع و روزافزون تولیدات شرکت کیا و هیوندا میتوان به اینها به چشم رقیبانی ماهر در کنار هم اشاره کرد.
خودروهای همچون کیا سراتو (فورته)و هیوندا النترا, که در کنار طراحی زیبا و منطبق با تجهیزات مدرن, سایز کاربردی و مناسب, و علاوه بر آنها, قیمت مناسبی که برای این خودروهای نیمه سدان در نظر گرفته شده, توانسته آنها را به یکی از تولیدات پرطرفدار و با درصد متقاضی بالا تبدیل کند که این به نوبه خودش, درصد فروش بالای آنها را در رقابت تنگاتنگی با همردههای ژاپنی و اروپاییشان قرار خواهد داد.
در همین مورد بخوانید: فروش اقساطی خودروهای خارجی
شاید برای بعضیها, شرکت کرهای کیا, آنچنان که باید و شاید درست در اذهان جای نگرفته باشد, به طوری که شاید برای تعدادی از نظر قدمت هنوز جای شک و تردید دارد. اما بد نیست بدانید از زمان تاسیس این شرکت 72 سال میگذرد و در طول این مدت, ابتدا چندین سال را با همکاری شرکتهای ژاپنی, به تولیداتی شامل ماشینهای بزرگ و موتورسیکلتها پرداخت و سپس تصمیم به استقلال کاری گرفت و اولین خودروی خود را برگرفته از مزدا به بازار عرضه کرد.
در ایران نیز, اولین بار تولیدی با نام پراید, به اسم این شرکت وارد شد که استقبال زیادی هم از آن صورت گرفت. امروزه شرکت کیا در همکاری با شرکت هیوندا توانسته محصولات خود را تا چندین برابر همیشه به فروش برساند.
معرفی سراتو
سراتو, محبوبترین چهره این روزهای خودروهای سدان در دنیا, بالاخص ایران, ساخته شرکت کرهای کیا, سالهاست در اروپا و آمریکا هم بر سر زبانهاست. در آمریکا با نام "فورته" و در اروپا با نام "Ceed" که البته با شکلی متفاوت و در اصطلاح هاچبک به بازار معرفی شد. شرکت سایپا, ارائه دهنده تولیدات جدید آن در بازار ایران, از همان اوایل و در سالهای 2008 به این کار فعالیت داشته و امروز باید منتظر نسخههای جدید این خودروی محبوب باید باشیم. شرکت کیا, در ابتدا این خودرو را به دو شکل "کوپه دو در" و سدان "چهار در صندوقدار" تولید کرد, اما پس از مدتی, تولید نوع اول آن متوقف شد.
در حال حاضر, نسخه 2017 این خودرو در بازار در حال خرید و فروش میباشد که با تغییر فیس لیفت همراه است. همه نسخههای این خودرو, با مدل النترا و 30i در شکل کلی قرارگیریها یکسان است, اما از موتورهایی با قدرتهای متفاوت در آنها استفاده شده است. با همه اینها, امیدواریم در کنار تولید نسخه به روز همزاد هیوندایی آم "النترا", به زودی شاهد نسخه مدرن سراتو باشیم.
بررسی طراحی در اسکلتبندی بیرونی و بدنه سراتو
اگر قرار باشد از تغییرات ظاهری سراتو در نسخه جدید 2017 آن و با توجه به نسخههای گذشتهاش و یا همزادهایش( النترا و یا مزدا3) صحبت کنیم, باید گفت تغییر اساسی در آن صورت نگرفته, جز در قسمت جلویی خودرو که از روبرو مشاهده میشود. در این قسمت به بررسی اسکلتبندی بیرونی و بدنه سراتو از جوانب مختلف میپردازیم. از نظر تغییر فیس لیفت, سراتو تا حدی ناقص است.
شرکت کرهای کیا را با جلو پنجرههای زیبا و برجسته در ایران و تا حدی دنیا میشناسند. در مورد سراتو هم باید گفت, از نمای روبرو, مانند دیگر خودروهای کیا و نسخههای پیشین خود, جلو پنجره یا اصطلاحا Grill برجسته و مخصوص کیا را دارد که از فلز براق و تیره ساخته شده.اما میشود گفت اولین تغییر مهم و دیدنی, قسمت سپر جلوی خودرو است که با مهارت و زیبایی, با یک خط منحنی بزرگ از چراغها و جلوپنجره جدا شده و حفرههای هوا و مهشکنها را در خود جای داده.
در قسمت میانی آن, بخشهای تقسیمشده افقی به پهنای زیادی از جنس پلاستیک, در قسمت جلویی سپر کشیده شدهاند و در دو طرف آن, مه شکنها قرار دارند, تا این کشیدگی را از حالت یکنواختی خارج کنند. در دو انتهای سپر و در راستای همان فضاهای نواری خالی, حفرههای هوا جهت تهویه هوای داخل موتور قرار گرفتهاند. اگر دقت کنید, متوجه تغییر سایز چراغهای جلو خواهید شد که به چه زیبایی بزرگتر شده و از اطراف تا بالای گلگیر کش آمدهاند و در راستای جلو پنجره, تا نیمه کاپوت, کشیده شدهاند.
حال اگر نگاهی به قسمت پشتی خودرو بیاندازیم, خواهیم دید جز در اضافه شدن نوار سفیدرنگ که مربوط به روشنایی در زمان دنده عقب است, تغییر بسیا کم در اندازه و شکل چراغها, برداشتن آنتن کوسهای از طرح جدید و اضافه شدن بالهایی در روی صندوق عقب خودرو که اصطلاحا اسپویلر گفته میشود, تغییر دیگری نسبت به ورژنهای قبلی و مخصوصا مدل 2013 خود نداشته است. همچنین, دقیقا به تقلید از سپر جلو خودرو, با یک خط منحنی بزرگ توانستهاند سراتو را با ابهتتر از همیشه طراحی کنند. پلاک شناسایی خودرو در عقب آن, با چراغها در یک راستا قرار گرفتهاند و چراغهای کمکی ترمز در قسمت پلاستیکی عقب و پایینترین بخش خودرو نزدیک لاستیک قرار دارند. باتوجه به اینکه این چراغها پیش از این, بخشی از فلز سپر عقب را درگیر میکردند, در نسخه جدید, این کار باعث کاهش اضافات و بدنبال آن هزینه در تولید این خودرو میشود.
و اما از نمای اطراف, اولین ویژگی که چشم را به خود خیره میکند, خط منحنی در قسمت پایینی و روی بدنه اطراف و به شکل خمیده, رو به بالا و در تقارن با خط منحنی سقف خودرو دیده میشود, که به زیبایی, به بدنههای جانبی خودرو حجم داده و آن را از حالت معمول یک خط مستقیم در بیشتر خودوها در آورده است. رینگهای جذاب پنجپره و قسمتهای زیر شیشههای خودرو که با رنگ نقرهای و ابزار مخصوص ساخته شده جذابیت آن را دو چندان میکند. همچنین, نکته دیگری که به نظر میرسد, بال اضافه شده بر روی پوشش صندوق عقب خودرو است, که به همراه چراغهای کشیده خودرو در جلو و عقب, از این نما حالت منحصربفرد و اسپرتی را به آن میبخشد.
نگاهی به طراحی بدنه و کابین سراتو
در مورد تغییرات طرح جدید در کابین و یا بدنه سراتو 2017, باید گفت در این مورد هم, همان فاکتورهای ورژنهای قبلی فقط کمی با تغییر در سایز تکرار شده است. داشبوردها همان شکل همیشگی منحنی را دارند با دو نمایشگر و یک LCD در میان آنها, که البته در طراحی آنها کمی کوتاهی شده, تک رنگ هستند و ساختار و سیستمی قدیمی و درعین حال اسپرت دارند. برای ساخت آن, در قسمتهای مخفی و زیرین از پلاستیک سخت کمک گرفته شده و در قسمتهای بیرونی از پلاستیک نرم و در کل, ظاهری در عین حال خاص به خودرو میبخشد.
اولین نمایشگر, مربوط به نمایش ساعت و درجه دمای هوای بیرون خودرو است که بالاتر قرار دارد و دیگری نمایشگر اصلی است که در وسط داشبورد قرار گرفته که در مورد آن باید یاداور شد که در نسخه اصلی و نهایی آن, با ضخامت 7 اینچ میباشد اما در نسخه موجود در بازار ایران با ضخامتی کمتر و در اندازه 2.4 اینچ ارائه شده است. اطراف آن, دریچههای تهویه هوای داخل خودرو جای گرفتهاند و سومی که پایینتر از همه است, مربوط به تنظیم تهویه هوای داخل است و بصورت دستی و با سیستمی قدیمی کار میکند. بالای نمایشگر, دکمه فلاشر قرار داده شده و برای استفاده از CDو DVDورودیهای مخصوصی روی داشبورد تعبیه شده است. دکمههای داشبور به دو دسته معمولی برای تنظیم صدا و رادیو و دورشده با باریکه فلزی جهت سرگرمی تقسیم میشود که هر کدام کاربری خود را دارند.
اسکلت بندی مخصوص فرمان, حالت استخوانی و از چرم مصنوعی است و بر روی آن تعداد زیادی دکمه و کلید قرار دارد و هر کدام به راننده کمک میکنند تا در حین رانندگی بتواند به راحتی صدا راتنظیم کند یا به تماسهای تلفنی رسیدگی کند یا سیستمهای مختلف خودرو مانند سیستم کروز کنترل را هدایت کند.
قسمت نمایشگر سرعت و جزییات موتور, در پشت فرمان, تفاوت مهمی با نسخههای قبل وجود دارد که از فرم دایره استفاده نمیکند. در این نمایشگر ترکیب رنگهای سفید و قرمز در بک گراند مشکی, جذابیت خاصی به خودرو میدهد.
از نظر اجزای داخل کابین, صندلیها با استانداردهای فیزیکی انسان مطابق است و این خود باعث نرمی و راحتی برای سرنشینان است. باید گفت در طراحی این بخش هم تغییر و توجه خاصی انجام نشده اما در ل میتوان گفت مقبول است. نکته مهمی که در اینجا لازم به ذکر است, کاربرد سراتو با توجه به مقیاس و اندازه کابین آن است. همانطور که میبینید فضای داخل سراتو با ظرفیت 4 انسان کامل میشود و بیش از آن کمی برای این خودرو نامتناسب است. قسمت عقب سراتو, محدودیت ارتفاع دارد و همین باعث میشود برای سرنشینان در قسمت پشتی ماشین, از نظر ارتفاع کمی مشکل ساز باشد, اما از نظر فاصله میان دو ردیف ماشین, بسیار مطلوب و راحت است.
اگرچه درباره هیوندای النترا هم صحبت به میان آمده که به نوعی همزاد سراتو است, اما در مورد محدودیت ارتفاع میتوان گفت سراتو از همزادش جلوتر است.در قسمت بار, سراتو2017 کمی از همزاد هیوندایی خود النترا با اختلاف 40 لیتر عقبتر است و ظرفیتی معادل 422 لیتر دارد.
بررسی دربهای ماشین و جزییات آن, به ما نشان میدهد که یکی از نقاط قوت طراحی کابین سراتو دقیقا همینجاست. تودریهایی مطلوب و نرم و استاندارد با فیزیک بدن, دستگیرههایی شیک و از جنس فلز براق, بر هرکدام از دربهای خودرو, به بلندگوی مخصوص و قسمت جعبهای مجهز هستند.
در همین مورد بخوانید: چطور و از کجا خودرو اقساطی بخریم؟
بررسی قدرت موتور و امکانات فنی آن در سراتو2017
با توجه به واردات مختلف تولیدات کیا سراتو در دنیا, باید گفت که هر کدام از این تولیدات با میزان متفاوتی نیروی قدرتی موتور به سرتاسر دنیا صادر میشوند. البته این قابل پیش بینی است که بگوییم تمامی محصولات سراتو کمتر از 2.5 لیتر حجم موتور دارند و مصرف سوخت آن کمتر از 10 لیتر در 100 کیلومتر است و این مقیاس برای حضور در بازار ایران مناسب است.
مدل اصلی سراتو با قدرت موتور147 اسب بخار و ظرفیت 2 لیتر و با تنفس طبیعی تولید شد که این مقدار در دوره موتورهای متفاوت گشتاورهای مختلفی ایجاد میکند, دور موتورها 6200 و4500 دور بر دقیقه گشتاوری با توان 179 نیوتن متر را به همراه دارد. در نتیجه با این مشخصات, سراتو میتواند پس از طی زمان حدود 8.5 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد.
بطور میانگین مصرف سوخت این خودرو, با 2000 سی سی گنجایش, در نمونههای خارج از کشور, 7.5 لیتر در 100 کیلومتر براورد شده و در داخل کشور, با توجه به نوع بنزین, حدود 8 لیتر در 100کیلومتر خواهد بود. سراتو در سرعت ثابت, 6.5 لیتر در هر 100 کیلومتر بزرگراهها و 9 لیتر در 100 کیلومتر با حرکت در ترافیک شهری خواهد سوزاند. درباره میزان نهایت سرعتی که سراتو با موتور 2 لیتری میتواند تجربه کند, در نمونه خارجی و داخل ایران تفاوتهایی مشاهده میشود که در نمونه داخل کشور با جعبهدندهی خودکار 6 سرعت, به 200 کیلومتر بر ساعت خواهد رسید.
حال مدل توربوشارژ سراتو که بیشتر در کشورهایی مانند امریکا به فروش میرسد, با موتور 2 لیتری و مجهز به GDI (پاشش مستقیم سوخت), میتواند توان موتور را به 173 اسب بخار و با 6500 دور بر دقیقه برساند و به دنبال آن گشتاوری با توان 210 نیوتنمتر را با دور موتور 4700 ایجاد کند. مدت زمانی که لازم دارد تا به 100 کیلومتر بر ساعت برسد, 8 ثانیه است. از نظر مصرف سوخت بطور میانگین در محدوده 9.5 لیتر در 100 کیلومتر است .
دیگری که در میان صنایع خودروسازی محبوبیت بالایی دارد, سراتو توربو با اینترکولر1.6 لیتری میباشد که از ویژگیهای منحصر بفرد آن ایجاد گشتاور بالایی با قدرت 1500 دور بر دقیقه است که در لحظه ابتدای حرکت سورپرایز خوبی برای راننده به حساب میآید. مدت زمانی که لازم دارد تا به 100 کیلومتر برسد, 6.5 ثانیه است وماکسیمم سرعت این سراتو, 225 کیلومتر بر ساعت است. از نظر مصرف سوخت بطور میانگین در محدوده 9.5 لیتر در 100 کیلومتر است که بسته به مکان رانندگی و ترافیک مسیر, کم و زیاد میشود. مثلا در بزرگراه به 8 لیتر در 100 کیلومتر و در ترافیک شهری به 10.5لیتر در 100 کیلومتر خواهد رسید.
بررسی آپشن و تجهیزات رفاهی در سراتو
بسته به اینکه خودروی سراتو وارد شده به کشور استاندارد مخصوصی دارد و به بیانی تعدادی از امکانات نسخههای خارجی را به همراه نخواهد داشت, اما این دلیل نمیشود که از آن بتوانیم به راحتی بگذریم.
از امکاناتی که در سراتو 2017 وارداتی به ایران مشاهده خواهید کرد, میتوان موارد زیر را نام برد.
- رینگهای مخصوص و اسپرت 17 اینچی
- سیستم باز و بسته شدن سقف (سانروف)
- مجهز شدن پشت ماشین به لامپهای LED
- مجهز شدن چراغهای خودرو به لامپ های زنون دوگانه (Bi-Xenon) و کنترل اتوماتیک آنها
- سیستم بدرقه
- سیستم باز شدن اتوماتیک درب صنوق عقب خودرو با نزدیک شدن راننده بدون استفاده از دست یا کلید
از مواردی که در این نسخهها به ندرت دیده میشود, سیستم باز و بسته کردن اتوماتیک آیینهها و سیستم گردش چراغهای اصلی خودرو در جهت چرخش آن. و سیستم سردکن در صندلیهای جلو که در بعضی از نمایندگیهای کشور دیده شده اشت.
LCD نمایشگر اصلی که در وسط داشبورد قرار گرفته, در نسخه اصلی و نهایی آن, با ضخامت 7 اینچ میباشد. اما در نسخه موجود در بازار ایران با ضخامتی کمتر و در اندازه 2.4 اینچ ارائه شده است.
- سیستم تعویض دنده در پشت فرمان
- سیستم دوربینی که به دید از عقب راننده کمک میکند.
- مجهز به خروجی مخصوص USB
- مجهز به سیستم پشتیبانی هر نوع تلفن همراه و تبلت به کمک بلوتوث و استفاده از برنامههای Apple CarPlay و Android Auto
- سیستم گرمایشی در صندلی راننده و تمام سرنشینان آن.
- ورود به خودرو و روشن کردن آن , حتی بدون استفاده از کلید مخصوص ماشین
- سیستم الکتریکی کنترل گودی کمر راننده
- مجهز به سیستم بخارزدایی شیشهها
- مجهز به محفظهی خنک نگهدارنده در داشبورد
- حافظهی تنظیمات (IMS)
- کامیپوتر سفر
- پنل سوپرویژن که در پشت فرمان قرار دارد
- مجهز به سیستم تهویه خودکار دوگانه
بررسی استانداردهای ایمنی خودرو کیا سراتو
در زمینه ایمنی و رعایت استانداردهای حفظ امنیت در رانندگی با سراتو, میتوان این خودرو را در زمره تولیدات با ایمنی بالا (TOP SAFETY PICK) در کیا نام برد. این آزمایش بارها درباره سراتو تکرار شده و هربار با دقت مشاهده شده که در بدترین ضربهها و تصادفات اتاقک سراتو هم از قسمت سقف و هم روبرو کاملا حفظ شده و این نشان از پایداری و استحکام بالای طرح آن دارد. در گزارش آزمون ایمنی IIHS، سلامت راننده در مقابل برخوردی که به آن صورت میگیرد اثبات شده است.
در تحلیلی ایمنی سراتو وارده به یران, مشاهده شده که از ۶ کیسه هوا برای جلوگیری از آسیب به سرنشینان و راننده(۲ ایربگ اصلی و ۲ ایربگ بالاتنه برای سرنشیان جلو و ۲ عدد هم پردهای سرتاسری جهت محافظت از سرنشینان) استفاده شده است.
از مهمترین امکانات سراتو در مبحث ایمنی:
- سیستم شناسایی نقاط کور
- سنسور جلو و عقب
- سیستم اخطار درباره تنظیم باد لاستیکها
- ABS یا استفاده از همان ترمز ضد قفل
- HAC سیستم کمکی برای حرکت ماشین در سراشیبی
- سیستم پخش الکترونیک (EBD)
- سیستم کنترل هوشمند تعادل خودرو (VCM)
- کنترل کشش (TCS)
- هشدار صوتی جلوگیری از برخورد
البته یکی از نقاط تفاوت سراتو و همزادش هیوندا النترا، در عدم وجود ایربگ مخصوص زانوی راننده است.
2 تفاوتی که میان سراتوی وارداتی به ایران و نمونه فول آپشناش که در حال حاضر درایران ناموجود است, سیستم ترمز در مواقع اضطراری است که ایمنی راننده و خودرو را تا سرعت ۵۰ کیلومتر بر ساعت، تامین میکند., و تکنولوژی هدایت خودرو بین خطوط است که کمک میکند, خودرو در میان خطوط مجاز رانده شود حتی اگر راننده در این کار دستی نداشته باشد و برای راننده این امکان را ایجاد میکند تا با کروز کنترل و ترمز اضطراری، بر رانندگی خود کنترل داشته باشد.
بررسی تفاوتهای میان کیاسراتو و هیونداالنترا
از آنجایی که این دو خودرو به نوعی همزاد هم در صنعت خودرو به حساب میآیند, در این قسمت, میخواهیم تعدادی از تفاوتهای میان کیا سراتو و رقیب همردهاش هیوندای النترا را بیان کنیم:
در زمینه موتور و تجهیزات متنوع آن مانند میانگین سوخت, توان و گشتاور و ...و زمینههای فنی, هر دو خودرو شباهتهای بسیاری باهم دارند, چون همانطور که درابتدا به آن اشاره شد, پلت فرم دو خودرو مشترک است.
در زمینه امکانات و تجهیزات رفاهی, چن تفاوت جزئی ولی ظریف بین آنها وجود دارد. همانطور که گفته شد, سیستم حرکت چراغهای خودرو با چرخش خودرو . حتی سیستم اتوماتیک در باز و بسته شدن آئینهها, سیستم ترمز خودکار و سیستم هدایتگر خودرو در میان خطوط که در بالا راجه به آن صحب کردیم, همه از نقاط برتری سراتو در این مورد بر النترا است. البته اگر قرار باشد از مزیتهای النترا هم صحبت کنیم, کافیست به سیستم صوتی قوی و از برند معتبر و حتی نمایشگر LCD بزرگتر اشاره کنیم.
از دیگر مزیتهای سراتو در امکان بیشتر برای رانندگی, سیستم حالتهای مختلف رانندگی اکو، اسپرت و استاندارد و فرمان الکترونیکی برای آنهاست, که هر سه با توجه به علاقه و خواسته راننده انتخاب میشود و البته در شتابگیری و مصرف سوخت متفاوت هستند. از منظر سرعت پذیری و شتاب در رانندگی تفاوت زیادی بین آنها مشاهده نشده است و هر دو با توجه به استانداردهای داخلی ایران, مطلوب میباشند.
از نظر ایمنی، محصول جدید هیوندای با یک کیسه هوای بیشتر در قسمت زانوی راننده ارائه میشود، اما کیا سراتو فاقد چنین آپشنی است و در عوض، هشدار برخورد از مقابل دارد.
از نظر امکانات و طراحی داخلی دو خودرو, سراتو بیشتر محبوب قشر جوان واسپرت است و با کاهش نقاط کور در ان به دلیل طراحی دقیق در آیینهها, سیستم تعلیق فرمان و تنظیم فنر در سراتو ,از نظر بررسی شرایط رانندگی و استانداردهای داخل کشور پرطرفدار تر است.
از منظر طرح کلی و ظاهری دو خودرو, سراتو به دلیل نمای سپر جلویی و خطوط منحنی بدنه, بزرگتر و به طور کلی دلپسندتر از تولید هیوندا عمل میکند. اگرچه جالب است بدانید از نظر مقیاس حقیقی این موضوع برعکس است و النترا یک سانتیمتر در طول و ۲ سانتیمتر در عرض بزرگتر از سراتو میباشد.
مشتریان گرامی قادر خواهند بود با مراجعه به وب سایت مبین خودرو، از انواع خودروها، قیمت روز و همچنین شرایط فروش اقساطی ایران خودرو اطلاع پیدا کنند. در صورت لزوم در تماس با کارشناسان مجموعه ما راهنمایی های لازم را در رابطه با فروش اقساطی تمامی خودروهای ایران خودرو کسب نمایند.